Echipamentului de

POMPARE

Echipamentul de pompare pentru o sondă arteziană este format din mai multe componente, inclusiv o pompă, un motor, un controller, un panou de comandă și conducte.

Pompa este cea care extrage apa din adâncimea sondei arteziene și o aduce la suprafață. Aceasta poate fi o pompă submersibilă, care este instalată direct în gaura forată și funcționează sub apă, sau o pompă de suprafață, care este instalată la suprafața solului și care pompează apa printr-un sistem de conducte în josul sondei.

Motorul este cel care alimentează pompa cu energie și este de obicei alimentat electric, fie prin intermediul unei surse de energie electrică locală sau printr-un generator de curent continuu sau alternativ.

Controllerul reglează funcționarea pompei și a motorului și poate include funcții precum protecția împotriva supraîncălzirii și împotriva supratensiunii.

Panoul de comandă este interfața utilizatorului cu echipamentul de pompare și poate fi utilizat pentru a regla și monitoriza operațiunile de pompare.

Conductele sunt utilizate pentru a transporta apa din sondă până la suprafața solului și pot fi din plastic, metal sau alte materiale durabile. În funcție de nevoile specifice ale proiectului, pot fi necesare pompe suplimentare sau alte componente pentru a îmbunătăți debitul și calitatea apei extrase din sondă.